2022.11.08.

Napelem rendszer elemei és felépítése

Napelem rendszerek

Szeretnénk, ha Önnek hosszú évek múltán is tökéletesen működne a napelem rendszere, ezért csak a legelismertebb gyártókkal és szolgáltatókkal dolgozunk együtt. A többszáz eddigi projektünk tapasztalata garantálja, hogy csak olyan eszközöket használunk, amelyek a legmagasabb színvonalat képviselik. Mind a napelemek, mind pedig az inverterek olyan kipróbált gyártóktól érkeznek, akik évtizedek óta a piac vezető globális vállalatai, így az esetleges garanciális kérdésekben is elérhetőek évek múltán is.

A napelemekre 12 év termékgaranciát vállalunk, míg a teljesítményükre 25 év a garancia.
Inverterekre típustól függően 7 és 25 év közötti garanciát biztosít a gyártó.

Nézzük meg egy napelem rendszer részeit, és az általunk ajánlott márkákat!

Würth tartószerkezet

A német Würth system a világ vezető napelem rögzítő gyártóinak egyike, több mint 50 év tapasztalat áll mögötte. A német precizitás és tartósság jegyében készülnek, gyakorlatilag minden tetőtípusra alkalmazhatóak. Az árát minden esetben megszolgálja, hiszen 25 év múlva is stabilan fogja tartani rendszerünket.

Canadian Solar napelem panelek

A kanadai Ontarioban 18 évvel ezelőtt alapított napelem gyártó cég adta el a világon a hatodik legtöbb napelemet 6 kontinensen 2021-ben. 12.000 munkavállalója a világ vezető napelem gyártójává emelte. Ár-érték arányban az egyik legjobb választás.
A Canadian Solar monokristályos félcellás napelemei a legmodernebb technológiával készülnek, hogy Önnek a lehető legjobb hozamot biztosítsák.

Mit jelent az, hogy monokristályos napelem?
A legjobb hatásfokkal rendelkező napelem típus. A monokristályos napelem esetében egy tömbként szilárdul meg a szilícium. Ezt több cellára osztják, de a szilícium egy tömböt alkot.

WattPower

Fronius inverterek

Az 1992-ben alakult osztrák Fronius cég mögötti három évtized tapasztalat lehetővé tette, hogy az inverterek terén a minőség szó egyet jelentsen a cég logójával. Nyugati szomszédunkban már évtizedek óta bizonyítja minőségét és hatékonyságát.
Ha több árnyék éri a paneleket, használata nem ajánlott, hiszen nincs benne a napelemenkénti optimalizáló lehetőség.

Monitorozás
FRONIUS SOLAR.WEB
monitoring app a napelemes rendszer adatok könnyű megjelenítéséhez. Online elérhető és mobiltelefonra letölthető. Regisztráció után állandóan szemmel tarthatja napelemes rendszere energiahozamát. A szolgáltatás ingyenes az inverter teljes élettartama alatt.

Huawei inverterek

A Huawei FusionSolar intelligens invertere optimalizálja az áramköltséget, hiszen akár 30%-kal több energia termelődik az egyes napelem panelek teljesítményének egyenkénti optimalizálásával. A rendszer kialakítása bármilyen típusú tetőre lehetséges. A Huawei inverter beépített tartozéka az ívhiba áramkör megszakító a tűzbiztonság érdekében. Öntanuló algoritmusok segítségével képes új típusú íveket is felismerni, így pontos ívhiba elleni védelmet nyújtani.
Lehetséges Plug & Play akkumulátor előkészítés a későbbi felhasználáshoz.

Monitorozás
FusionSolar Smart PV monitoring rendszer webes felület és telefonos applikáció egyaránt. A valós idejű adatok bármikor bárhonnan lekérhetők, a teljesítményadatok energiaáramlás görbén is megvizsgálhatók. Az inverterhez csatlakoztatott eszközöket az applikáció automatikusan felismeri.

SolarEdge inverterek

A SolarEdge inverterek a legmodernebb technológiával készülnek. A válasz a napelem rendszerek régóta égető problémájára, vagyis a sorba kötött napelemek egymást gyengítő teljesítményére. A napelemenkénti optimalizálás lehetővé teszi, hogy árnyékolás vagy eltérő tájolás esetén is minden egyes napelem a maximum teljesítményt adja le.

Monitorozás
Solaredge monitoring app
a napelemes rendszer adatok könnyű megjelenítéséhez. Online elérhető és mobiltelefonra letölthető. Regisztráció után állandóan szemmel tarthatja napelemes rendszere energiahozamát. A szolgáltatás ingyenes az inverter teljes élettartama alatt.

SMART napelemrendszerek
SolarEdge rendszer segítségével a lehető legtöbbet tudja kihozni a napelemes rendszeréből. A napelemek sorba kapcsolása miatt, ha egy elemre árnyék vetül –kémény, fa, vagy egy nagyobb felhő miatt –az a többi panel teljesítményét is csökkenti.
A SolarEdge optimalizáló segítségével azonban csak az árnyékolt napelem teljesítménye esik vissza, a többi ugyanúgy a maximumot fogja szolgáltatni az inverter felé. A rendszerrel jóval hamarabbi megtérülési idő érhető el, és már nem okoz problémát, ha egy napelemünket hosszabb ideig nem éri közvetlen napsugár. 

A SolarEdge optimalizálók wifi kapcsolaton keresztül naprakészen ellenőrizhetők. A rendszerhez tartozó alkalmazások segítségével mindig tudni fogja, hogy napelemei milyen teljesítményt nyújtanak, mint ahogy azt is ellenőrizhető hol van szükség beavatkozásra vagy optimalizálásra.

A Solaredge inverterek mellé speciális optimalizáló is szükséges ami növeli a rendszer árát a hagyományoshoz képest, azonban a többletteljesítmény hamar visszahozza a befektetett árat.

Maradt még kérdése? Szeretne ajánlatot kérni? Keressen minket!

Kapcsolódó bejegyzések
Érdekli még több írásunk?